Снимка: PexelsОт Европеския съюз обявиха, че ще си сътрудничат с афганистанското

...
Снимка: PexelsОт Европеския съюз обявиха, че ще си сътрудничат с афганистанското
Коментари Харесай

ЕС ще си сътрудничи с талибаните ако спазва правата на жените и не позволява Афганистан да се използва от терористи

Снимка: Pexels

От Европеския съюз оповестиха, че ще си сътрудничат с афганистанското държавно управление след идването на талибаните, единствено в случай че то съблюдава главните права, в това число на дамите, и не разрешава територията на Афганистан да се употребява от терористи, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като цитират изказване на ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Сътрудничеството с което и да било бъдещо афганистанско държавно управление ще зависи от спокойно споразумяване на рецесията с присъединяване на всички групи от популацията и ценене на правата на всички афганистанци, в това число дамите, младежите и лицата от малцинствата. Освен това бъдещите управляващи би трябвало да съблюдават интернационалните отговорности на Афганистан, да поемат ангажимент за битка против корупцията и да не разрешават територията на Афганистан да бъде употребена от терористични организации ", се акцентира в изказването на Борел, направено след изключителна среща на европейските външни министри, отдадена на събитията в централноазиатската страна.

Заради влошаващата се филантропична обстановка в Афганистан Европейски Съюз ще продължи да обезпечава помощ, добави Борел.

По думите му Европейски Съюз ще поддържа и съседите на Афганистан в оправянето с отрицателни последици, които могат да се чакат в резултат на повишаването на броя на бежанците, само че Брюксел " ще би трябвало да приказва " с талибаните, тъй като " те са спечелили войната в Афганистан ", съобщи Франс прес.

Целта е да се избегне филантропична и миграционна злополука и да се попречи на завръщането на задгранични терористи в страната, акцентира Борел, само че посочи, че това не значи бързо публично признание на талибанския режим.

The Gorgeous Danube Delta in 4k - from Tulcea Romania

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
ADVERTISEMENT
Талибаните ще бъдат съдени " съгласно техните дейности ", съобщи немският външен министър Хайко Маас.

Правителството на Съединени американски щати е замразило паричните запаси на Афганистан, държани в американски банкови сметки, с цел да попречи на талибаните да получат достъп до милиарди долари в брой, заяви в. " Вашингтон поуст ", базирайки се на свои източници.

Съвместното решение е било взето от Министерството на финансите, отпред с Джанет Йелън, представители на Държавния департамент и Белия дом. Въпреки че не е ясна точната сума, източниците на " Вашингтон поуст " показват, че по-голямата част от запасите на Централната банка на Кабул в размер на 9,4 милиарда $ се държат в американски банки.

Почти 80% от бюджета на Афганистан се финансира от Съединени американски щати и други интернационалните играчи, само че се чака, откакто талибаните поемат ръководството на страната, паричните потоци, като годишни дарения от 3 милиарда $ и над 20 млн. $ за филантропични и демократични дела, да приключат.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР